Κριστίν Λαγκάρντ: Η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για χρόνια

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πτώση των τιμών του πετρελαίου, για τις οποίες προβλέπει ότι οι τιμές του θα είναι σε χαμηλά επίπεδα για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Λαγκάρντ αφού συναντήθηκε στη Ντόχα με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Εμιράτα, Ομάν) δήλωσε ότι οι παραπάνω χώρες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαρτώνται αποκλειστικά από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

αρχείο λήψης - Αντιγραφή

Η κ. Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) προβλέπει επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης των έξι χωρών στο 2,7% το 2016 σε σχέση με το 3,2% το 2015 αυτό όπως ανέφερε θα έχει σαν αποτέλεσμα τα εισοδήματα των χωρών αυτών να μειωθούν κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια (£) το 2015 σε σχέση με το 2014 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ακόμα πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στο σημερινό τους επίπεδο για χρόνια και κατά συνέπεια, οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να πρέπει να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές».

«Κατά τη γνώμη μας, όλες οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας θα πρέπει να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν αυτές τις προσαρμογές».

Υπάρχει μείωση 50% στην τιμή του πετρελαίου/βαρέλι  από τον Ιούνιο του 2014. Στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου η τιμή του αργού πετρελαίου, παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε άλλα 91 σεντς και διαμορφώθηκε στα 44,29 δολάρια(£).

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι οι προσαρμογές στις οποίες αναφέρεται θα πρέπει να περιλάβουν αυστηρό έλεγχο των δαπανών, κυρίως του δημόσιου τομέα και των μισθών καθώς και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, αν και το εύρος και  ο χαρακτήρας του επείγοντος διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Τέλος η διευθύντρια του ΔΝΤ είπε ότι «το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να εφαρμοστούν καλά σχεδιασμένες στρατηγικές δημοσιονομικής σταθεροποίησης και να εξηγηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κοινή γνώμη να κατανοήσει με ποιον τρόπο θα εφαρμοστούν».

Για οποιαδήποτε απορία ή για να κάνετε την παραγγελία σας για οικονομικό πετρέλαιο θέρμανσης καλέστε στο 2109401019 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ.

 

 

 

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΛΕΥΡΑ Α'