Μειονεκτήματα των άλλων μέσων θέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης

Τον τελευταίο χρόνο ο καταναλωτής έχει «βομβαρδιστεί» για εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης  (ηλεκτρικό ρεύμα, κλιματιστικά, τζάκια, σόμπες, φυσικό αέριο κλπ.) τα οποία υπόσχονται χαμηλότερο κόστος σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και την ίδια απόδοση με αυτό χωρίς όμως να υπάρχει τεκμηρίωση τόσο για το κόστος εγκατάστασης-συντήρησης όσο και για την πραγματική τους απόδοση.

Γενικά η αλλαγή σε κάποιο άλλο σύστημα θέρμανσης απαιτεί επένδυση που μπορεί να ξεκινά από 1000€ και μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000€. Για να γίνει η εγκατάσταση αυτή, τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες μέσα στο σπίτι, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους, την όχληση κλπ.

 • Η μετατροπή του συστήματος θέρμανσης σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας, pellets, κλιματιστικά, ηλεκτρικούς λέβητες, κλπ.) απαιτεί μεγάλη δαπάνη και δεν πρέπει να ξεχνάμε να υπολογίζουμε και το κόστος της λειτουργίας τους.
 • Ο χρόνος απόσβεσης στα περισσότερα συστήματα θέρμανσης ξεπερνάει τα 5 έτη.
 • Στα περισσότερα συστήματα θέρμανσης για την μετατροπή τους χρειάζονται πολλές αλλαγές στους χώρους πχ. Αυξημένος αποθηκευτικός χώρος, καμινάδες κλπ.

cf80ceb7ceb3ceadcf82-ceb8ceadcf81cebcceb1cebdcf83ceb7cf82

Για τα παραπάνω συστήματα θέρμανσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι:

 • Το κάθε εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης απαιτεί ειδική και χρονοβόρα διαδικασία πχ. Καθάρισμα του καυστήρα pellet ή του ενεργειακού τζακιού από τις στάχτες, αποθήκευση κλπ.
 • Πολλά από τα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης (κλιματιστικά, θερμάστρες, panel υπέρυθρης θέρμανσης) μπορούν να ζεστάνουν ένα συγκεκριμένο χώρο.
 • Τα περισσότερα συστήματα δεν παράγουν ποιοτική θέρμανση. Μπορεί δηλαδή να ξεραίνουν την ατμόσφαιρα. Αυτό εκτός από ενοχλητικό είναι και βλαβερό για την υγεία.
 • Η καύση pellets και ξύλων επιβαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα, αφού συνοδεύεται από έκλυση επιβλαβών σωματιδίων που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δυστυχώς την γνωστή σε όλους μας αιθαλομίχλη.
 • Το κόστος για την λειτουργία των συγκεκριμένων συστημάτων δεν είναι σταθερό καθώς μπορεί να υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις στο κόστος αγοράς των ξύλων κλπ.
 • Για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου απαιτείται να ξηλωθεί ο καυστήρας και η δεξαμενή του πετρελαίου που αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να στερεί από τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει μελλοντικά το πετρέλαιο θέρμανσης, αν κρίνει ότι τον συμφέρει.
 • Όσο αφορά την προμήθεια του Φυσικού Αερίου και του ρεύματος υπάρχει μονοπώλιο. Αυτό δηλαδή έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για να υπάρξουν καλύτερες τιμές.
 • Στα περισσότερα συστήματα θέρμανσης η ποιότητα της καύσιμης ύλης δεν ελέγχεται που σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν γνωρίζει τι πραγματικά αγοράζει.
 • Τα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης δεν είναι δοκιμασμένα στον χρόνο, άρα ο καταναλωτής δεν γνωρίζει πιο είναι το πραγματικό κόστος της συντήρησης τους, την συχνότητα των βλαβών, πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν ούτε την σταθερότητα της απόδοσης μετά από μερικά χρόνια κλπ.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι τα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, όπως είναι του πετρελαίου.

Γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ο πιο αποδοτικός, δοκιμασμένος και ασφαλής τρόπος θέρμανσης!!!!!!!!!!

Για οποιαδήποτε απορία ή για να κάνετε την παραγγελία σας για το πετρέλαιο θέρμανσης καλέστε στο 2109401019 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ.

 

 

 

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΛΕΥΡΑ Α'