ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ

Η εταιρία μας εφαρμόζει τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγείτε οριστικά από προσβολές ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι) σε πατώματα, κουφώματα, έπιπλα πάσης φύσεως έργα τέχνης όπως ξυλόγλυπτα τέμπλα ναών, διακοσμητικά αντικείμενα, ξύλινα σκάφη, βιβλία, συλλογές εντόμων ή και άλλων ζώων.

Οι εργασίες εκτελούνται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό ενώ χρησιμοποιούνται σκευάσματα και επιστημονικές μέθοδοι εργασίας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αντιμετώπιση ξυλοφάγων εντόμων (σαράκια): Στις προσβολές από ξυλοφάγα έντομα η απεντόμωση με υποκαπνισμό εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες επιδιώκεται ριζικότερη και πιο εγγυημένη αντιμετώπιση του προβλήματος και ιδίως όταν επεκτείνεται σε δυσπρόσιτα σημεία των κτιρίων. Αρκεί να μπορούμε με ασφάλεια να επέμβουμε για να γίνει η εφαρμογή.

Πού εφαρμόζονται;

Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε μια εντομολογική προσβολή με άλλες κατασταλτικές μεθόδους σε οριζόντιες αποθήκες, silos, βαγόνια, αμπάρια πλοίων, άλλα μεταφορικά μέσα που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν άλλα εντομοκτόνα. Με ειδικά μέτρα μπορούν να γίνει εφαρμογή σε Containers (εμποροκιβώτια), μουσεία, εκκλησίες βιβλιοθήκες, συλλογές ξύλινων έργων τέχνης, έπιπλα κλπ.

Τί είναι τα Ξυλοφάγα Έντομα (Σαράκι);

Έντομα που τρέφονται από ξύλα κατεργασμένα σε κατοικημένους χώρους: πατώματα, κουφώματα, ξύλινα έπιπλα παντός τύπου, ξυλόγλυπτα τέμπλα ναών, διακοσμητικά από ξύλο, ξύλινα σκάφη, βιβλία, συλλογές εντόμων, κ.α. Οι ατελείς μορφές των εντόμων είναι ωό, προνύμφη, νύμφη και τέλειο έντομο που σκοπό έχει την αναπαραγωγή. Οι ατελείς μορφές είναι οι πιο καταστροφικές (συνήθως το προνυμφικό στάδιο).

Ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας του ξύλου, τις χημικές ουσίες που περιέχει το ξύλο, τα ξυλοφάγα έντομα ζουν μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και χρόνια, γι’ αυτό η προσβολή από αυτά δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή. Είναι εύκολο να δούμε τις προσβολές που κάνουν στα ξύλα γιατί δημιουργούν οπές, κυκλικές ή οβάλ ή μεγέθους κεφαλής καρφίτσας και είναι συνήθως γεμάτες πριονίδι. Προσβάλλουν μαλακά ξύλα (πεύκο, έλατο) καθώς και σκληρά (δρυς, καστανιά, σφένδαμος).